Poul Breyen

Min hjemmeside
Mit CV
Italien
Europa
Undervisning
Kontakt mig 
 
Italien

 
 

  CV med hovedvægt på Italien

  OPVÆKST

Født (1951) og opvokset i Rom (20 år). Danske forældre og italiensk farmor fra Torino, Norditalien. Min far var konsul ved den Danske Ambassade i Rom (1937-77). Min mor var født i Brescia, Norditalien, af danske forældre.


UDDANNELSE

Italiensk, klassisksproglig, studentereksamen i Rom (1971). Liceo Classico Lucrezio caro

Cand.scient.pol. (1971-78) ved Institut for Statskundskab, Århus Universitet, med et speciale om ”Det ”historiske kompromis” og ”eurokommunismen” i den italienske kommunistiske tradition”, hos prof. Erling Bjøl (1977-78).

ERHVERVSERFARING 

Siden 2006 rejseleder i Italien for Albatros Travel

Siden 1994 censor ved Handelshøjskolen i København, CBS, i italienske samfundsforhold, m.v.

Stifter  i 2002 af og direktør indtil auust 2015 for Italy Contact I/S som bistod samhandel mellem Italien og Danmark og turisme mod Italien (ww.italy-contact.dk ), med opgaver udført bland andet i samarbejde med Dansk Industri, ENIT og ICE i København, Mondimpresa, Handelskammeret i Siracusa, Enna-kommune, Lighthouse, Det Danske Generalkonsulat i Milano og Centro Estero Camere di Commercio Lombarde. Italy Contact havde også en kontrakt med Monte dei Paschi di Siena om bistand til Momsinddrivelse i Danmark på vegne af deres klienter.  

Ekstern lektor ved Handelshøjskolen i København i efteråret 2001 i ”Økonomisk sprog”, på italiensk  

I perioden 1.6.1990 – 31.12.2001 markedsanalytiker ved Italiens Handelskontor i København (Istituto Nazionale per il Commercio Estero – ICE), med ansvar for industrisektoren, udarbejdelsen af markeds-, konjunktur- og investeringsanalyser om Danmark, opbygning og opdatering af kontorets hjemmeside, juridisk og EU-rådgivning, bistand i forbindelse med gældsinddrivelse, rådgivning og information om Italien, m.v. 

Undervisningsassistent ved Handelshøjskolen i København i det akademiske år 1985/86 i ”Italienske samfundsforhold”, på italiensk 

Højskolelærer (1978-1986) ved Europahøjskolen på Møn, hvor jeg bl.a. også har undervist i italiensk sprog, samt på højskolens ”afdeling” på Sicilien (som jeg var ansvarlig for), hvor jeg på 33 hold (af 14 dages varighed og fordelt over 7 år) har undervist/holdt foredrag om italienske/sicilianske forhold 

ARTIKLER, FOREDRAG OG MEDIER 

Foredrag, artikler, radio- og tv-udsendelser om italienske forhold i over 35 år  

”Italiensekspert” hos DR, TV2 News. Ritzaus Bureau, Berlingske, Politiken, Jyllands Posten, Radio 24/7, TV Europa, m.fl. 

ORGANISATORIS ERFARING 

Medlem af foreningen ”Gli amici dell’Italia”

Medlem af ”Dansk-Italiensk Forening”.

Tdl. medlem og revisor i ”Dansk-Italiensk Erhvervsforening”. 

ØVRIGE 

Tolk (italiensk) for politi, advokater, jyske byretter og Vestre Landsret i perioden 1974-78.

Underviser i italiensk sprog og konversation på Studieskolen i København

 

 

 Min hjemmesideMit CVItalienEuropaUndervisningKontakt mig
Footer message